Ali je kmetijstvo pomembno tudi za varovanje narave?

Viewed 104

Ko govorimo o kmetijstvu, najprej pogosto pomislimo na pridelavo hrane, njive, travnike in živali. Vendar ima lahko kmetijstvo tudi zelo pomembno vlogo pri varovanju narave.

Kmetija lahko pomaga ohranjati travnike, sadovnjake, mejice, gozdne robove, opraševalce, ptice in druge živali. Pomembno je tudi, kako kmet ravna z vodo, tlemi, odpadki in naravnimi viri.

V projektu AgriNext nas zanima, kako lahko mladi razmišljate o prihodnosti podeželja, kmetijstva in naravovarstva.

Zanima me vaše mnenje:

Kako je po vašem mnenju kmetijstvo povezano z varovanjem narave?
Katere dejavnosti na kmetiji bi lahko pomagale ohranjati rastline, živali, vodo ali tla?
Ali bi si želeli sodelovati pri delu na kmetiji, ki skrbi tudi za naravo? Svoj odgovor razložite v celem stavku.
Katere naravovarstvene naloge bi bile za vas na taki kmetiji najbolj zanimive?
Katere spretnosti in znanja bi moral imeti mlad človek, ki želi delati na področju kmetijstva in naravovarstva?

super

Ali bi si želeli sodelovati pri delu na kmetiji, ki skrbi tudi za naravo? Svoj odgovor razložite v celem stavku.
Ja, saj menim, da je to ključ do uspešne kmetije in s tem do zdravega življenja.

Ohranjanje rastlin in tal bi bilo boljše, če bi gnojili z manj intenzivnimi gnojili.

12 Answers

Po mojem mnenju je kmetijstvo zelo pomembno za varovanje narave, saj z ogovornim ravnanjem pomaga ohranjati rastline, živali, vodo in rodovitna tla.

Mlad človek, ki želi delati na področju kmetijstva in naravovarstva, bi moral imeti znanje o rastlinah, živalih in naravi. Pomembno je tudi, da zna sodelovati z drugimi, skrbeti za okolje, uporabljati različna orodja in biti odgovoren ter potrpežljiv.

Kmetijstvo pomaga varovati naravo z ohranjanjem rastlin, živali, vode in tal, zato bi rad sodeloval na kmetiji, kjer bi skrbel za živali in rastline, pri tem pa bi potreboval znanje o naravi in delu na kmetiji.

Kmetijstvo ni pomembno le za pridelavo hrane, ampak tudi za ohranjanje narave. Trajnostno kmetovanje pomaga varovati tla, vodo in življenjski prostor številnih rastlin ter živali.

1. Kmetijstvo pomaga naravi.
  2. Pomagajo z varčevanjem vode in skrbijo za tla.
  3. Da, ker imam rada naravo.
  4. Zanimiva bi bila skrb za živali.
  5. Pomembni so znanje, odgovornost in delo.

Kmetijstvo se mi zdi da je prekomerno onesnaževanje okolja zaradi gnojil, velike mehanizacije, ...
Dejavnosti trajnostnega razvoja
Na taki kmetiji bi me najbolj zanimalo varstvo žuželk.

Na kmetiji lahko naravo ohranjamo s sajenjem dreves, manjšo uporabo škropiv. Kmetijstvo je povezano v varovanjem narave, ker kmetije skrbijo za zemljo, vodo, rastline in živali.

Kmetijstvo je pomembno za varovanje narave, ker pomaga ohranjati rastline, živali, čisto vodo in zdrava tla.

Kmetijstvo je pomembno za varovanje narave, ker pomaga ohranjati rastline, živali, čisto vodo in zdrava tla.

Kmetiji lahko ohranja naravo s sajenjem dreves, manjšo uporabo škropiv. Kmetijstvo je povezano v varovanjem narave, ker kmetije skrbijo za zemljo, vodo, rastline in živali.

Ja kmetijstvo je pomembno z varovanje narave, saj oskrbujemo rastline in pridelujemo zdrave pridelke.

Kmetijstvo je zelo pomembno. Saj ohranja zelene površine pred zazidavo, kaže pa omeniti tudi njegovo produkcijsko funkcijo.